Főoldal
Creall Interior Design
LakásokHázakKözösségi terek tervezésePublikációk, cégek részére látványtervek készítése katalógusbaTV-díszet

       - PENTHOUSE A RÓZSADOMBON

       - BELVÁROSI LAKÁS 

 

  • PENTHOUSE A RÓZSADOMBON

A Lakáskultúrában jelent meg ez az általunk tervezett minimál penthouse. Csodálatos panoráma tárult elénk, amikor először jártunk a fiatal házaspár leendő otthonában. Ezen a szinten az egyterű nappali-étkező-konyha mellett egy fürdő és egy vendégszoba található. A lakás legjellemzőbb része a fémkeretbe foglalt ferde falsíkú üvegfelület, és a hatalmas, körbe futó terasz, amely a görögős ajtók segítségével összenyitható a nappali térrel. Mivel a tervezés korai szakaszában vontak be bennünket a munkába, így lehetőségünk volt sok mindenben segítséget nyújtani. Legnagyobb problémájukat a liftakna beépítése jelentette, melyet egy push and open rendszerű, akár bőröndök tárolására is alkalmas falfülkés falrendszerré változtattunk, mely egyben a lakás egyik díszévé is vált.  Megrendelőink kérésére jellemzően csoki-bézs-fehér árnyalatokat választottunk az egész lakásban. A konyhabútor folytatásában egyedi tervezésű bárpultot alakítottunk ki bortárolóval, alatta kavicságy, Big Corco dísztapéta, amely párhuzamosan a fülkés falon is végigfut. A fürdőszobában  a fürdőkád dekorálásához használt kavics alakú dizájncsempe formája pedig visszaköszön a  nappaliban lévő kavicságyban.

  • BELVÁROSI LAKÁS 

Az Otthon magazinban jelent meg ez a munkánk, melyben egy kiadásra szánt régi, rossz beosztású lakásból egy lendületes, fiatalos teret hoztunk létre. 
A weboldalak között böngészve bukkant a referenciáinkra a fiatal pár, aki a lakás megtervezésével és felújításával bízott meg bennünket.
Mivel nagyon kis alapterületen kellett sok funkciót létrehoznunk, ezért egybenyitottuk a szétszabdalt tereket, minimalizáltuk a közlekedő részt, ezáltal értékes területeket szabadítottunk fel a nappali részére. Ezáltal a lakás arányait sikerült javítani, a terek átláthatósága sokkal jobb lett.
Helyet kellett találni egy intimebb hálórésznek, amit áttört gipszkartonnal választottunk le, amelyben beépített szekrények kaptak helyet valamint egy kihúzható gardróbot is csináltattunk bele az akasztós ruháknak. Így nem foglalják el az életteret a nagy szekrények.
Nagy segítség volt részükről, hogy meghatározott összeget mondtak, amit a lakás felújítására tudtak fordítani. Ennek megfelelően terveztünk, az anyaghasználatnál az olcsóbb, mutatós laminált anyagot használtuk, akciós csempét kerestünk, stb. mivel ez nagymértékben csökkentette a költségeket. Gipszkartont használtunk a tér mozgalmasabbá tételére, a kanapé mögötti rész elválasztásra, ahol Luigi Colani dísztapéta és a rejtett világítás megadta a tér kellemes hangulatát.

creall creall creall creall creall creall
Galéria
Minden jog fenntartva. MS Europe kft ©2012
e-mail: info@creall.hu